Info

Innerligt – Om ledarskap, kommunikation och livet

En podd om ledarskap, kommunikation och om livet i stort. Marie W Schjölin möter gäster som kan och vill prata innerligt om ett ämne, en fråga, idé, filosofi eller eller ett tema de verkligen brinner för. Däremellan finns avsnitt där Marie möter sin sidekick Anna Moore för att prata innerligt om aktuella saker eller ge varandra utmaningar som lyssnarna också kan hänga med på. Det blir även inslag av "spaning eller aning" – riktiga djupdykningar i utvalda frågor.
RSS Feed
2017
March
February
January


2016
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: April, 2016
Apr 25, 2016

Marie W Schjölin möter Karin Bäcklund och Heidi Wold – två grymt duktiga kommunikatörer som tillsammans just skrivit en viktig bok. Boken ska hjälpa styrelsemedlemmar till ökad förståelse för hur de sociala kanalerna fungerar, påverkar medielandskapet och driver beteenden som har betydelse bolagets verksamhet. Hur är det egentligen med den digitala kompetensen i styrelserummen? Hur förbättrar en större digital förståelse affären? Hur fick Karin och Heidi idén till boken och hur fann de varandra som författarpar?

www.socialastyrelser.se

Apr 18, 2016

Marie W Schjölin möter Alexander Erwik som, utan fallskärm, kastade sig ut i en tuff bransch med duktiga aktörer och som han inte ens visste om han hade "skills" för. Men det blev succé och gav en lyckokänsla han inte känt på åratal. Det här är ett möte om att bli sedd som gäst, om viral spridning som specialitet, om Alexanders egen drömfest, att vara lojal och om mod att våga välja att leva ett helt istället för ett halvt liv.

Apr 15, 2016

Marie W Schjölin möter Lukas Ohlsson som bedriver PR- och kommunikationsarbete mot Sverige från München i Tyskland. Hur är det att kommunicera med geografiskt avstånd till konsumenterna? Vad skiljer varumärkesarbetet i en startup-miljö jämfört med en större organisation? Hur viktiga är de sociala mediekanalerna och vilka utmaningar finns med digital annonsering?

www.cuponation.se

Apr 4, 2016

Marie W Schjölin möter My Söderholm, som främst jobbat med tv, events och digitala medier. Idag driver hon sociala medier-byrån Socialminds som hjälper uppdragsgivare som SVT (Melodifestivalen & Eurovision Song Contest), Burger King och Warner Music hela vägen från strategiska frågor till kreativ aktivering samt löpande produktion av text, foto och film. Vad ska man tänka på i sin användning av sociala medier, både som organisation och privatperson? Ska man bli vän med en kund? Varför är det viktigt att bunkra? Vilka är tecknen på att sociala medier blivit en negativ stress och hur kommer vi använda sociala medier i framtiden?

1