Info

Innerligt – Om ledarskap, kommunikation och livet

En podd om ledarskap, kommunikation och om livet i stort. Marie W Schjölin möter gäster som kan och vill prata innerligt om ett ämne, en fråga, idé, filosofi eller eller ett tema de verkligen brinner för. Däremellan finns avsnitt där Marie möter sin sidekick Anna Moore för att prata innerligt om aktuella saker eller ge varandra utmaningar som lyssnarna också kan hänga med på. Det blir även inslag av "spaning eller aning" – riktiga djupdykningar i utvalda frågor.
RSS Feed
2017
March
February
January


2016
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: February, 2016
Feb 24, 2016

Marie W Schjölin möter Carola Hällgren Franson, socionomen som lämnade förorten och arbetet med ungdomar på glid för att istället arbeta med utveckling av vuxna, främst ledare. Mötet handlar om förnuft och känsla med utgångspunkt från analysverktyget IPU EQ, som mäter och visar på styrkan hos vår emotionella intelligens. Hur kan man använda känslorna mer intelligent? Går förmågan att träna upp och hur kan den mätas?

Feb 17, 2016

Marie W Schjölin möter Tina Tornell, ekonom med 20 års erfarenhet från finansbranschen inom försäljning, utbildning och projektledning. Tina brinner för att människor ska förstå varandra och sig själva på djupet och har sett hur det underlättar alla relationer. Mötet handlar om det verktyg för självinsikt, utveckling, och förståelse för andra som Tina själv kom i kontakt med för över 15 år sedan. Verktyget beskriver nio olika grundstrategier som vi alla kan känna igen delar av trots att vi under större delen av våra liv mest använder en strategi. Att vi är fästa vid just den strategin begränsar ibland våra valmöjligheter och vårt sätt att uppfatta tillvaron.

Feb 10, 2016

Marie W Schjölin möter Astrid Gauffin igen. Hon är önskad tillbaka av er som lyssnar. I det här mötet utforskar vi de olika psykologiska tillstånd man går igenom vid förändring, kris eller förnyelse. Förändringens fyra rum är det verktyg Astrid använder i sitt arbete med individer och grupper. Vad finns i de olika rummen? Vad upplevs där? Hur kommer man vidare och vad händer om individerna i en arbetsgrupp befinner sig i olika rum?

1