Info

Innerligt – Om ledarskap, kommunikation och livet

En podd om ledarskap, kommunikation och om livet i stort. Marie W Schjölin möter gäster som kan och vill prata innerligt om ett ämne, en fråga, idé, filosofi eller eller ett tema de verkligen brinner för. Däremellan finns avsnitt där Marie möter sin sidekick Anna Moore för att prata innerligt om aktuella saker eller ge varandra utmaningar som lyssnarna också kan hänga med på. Det blir även inslag av "spaning eller aning" – riktiga djupdykningar i utvalda frågor.
RSS Feed
2017
March
February
January


2016
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: January, 2016
Jan 29, 2016

Marie W Schjölin möter Ola Johansson som regelbundet reser till Lesbos i Grekland för att hjälpa människor på flykt. Vad fick Ola att efter decennier av kommersiellt arbete i sin egen designbyrå, välja att bli volontär? Hur går det till i lägret, som är flyktingarnas första kontakt med Europa? Vilka känslor och berättelser bär de på? Ola ger oss sin bild av verkligheten. En bild som inte alltid är så tydlig i våra svenska medier.

Jan 22, 2016

Marie W Schjölin möter Anna Iwarsson som får kalla kårar av självhjälpsböcker. Hur tar man nya tag i livet och karriären? Finns det samband mellan välmående och kontroll över sin situation? Är det skillnad på att vilja väl och göra gott? Och kan ett omval resultera i att man är kvar där man är? Ett samtal kring Annas första bok OMVAL, som inspirerar till att träna dig i din omprövningsförmåga.

www.annaiwarsson.se

Jan 15, 2016

Marie W Schjölin möter Thommy Ottinger från SEO-byrån Bråth, som är snabbast växande i Sverige. Thommy berättar om byråns och sina personliga upplevelser av 6 timmars arbetsdag. Vad är det de skalar bort under arbetsdagarna? Hur social hinner man vara med sina kollegor i all effektivitet? Och hur är det att få tid över så man kan ta upp en gammal hobby igen?

www.brath.se

Jan 4, 2016

Marie W Schjölin möter Sophie Andersson och reder ut begreppen biståndsarbete och CSR. I sitt yrke bidrar hon till människans möjlighet att hävda sina rättigheter. Hur kan en arbetsdag se ut för Sophie? Går det att mäta och se konkreta resultat av biståndsarbete? Det var inte självklart för henne att välja den vägen från början, så vad fick henne att hamna där?

1