Info

Innerligt – Om ledarskap, kommunikation och livet

En podd om ledarskap, kommunikation och om livet i stort. Marie W Schjölin möter gäster som kan och vill prata innerligt om ett ämne, en fråga, idé, filosofi eller eller ett tema de verkligen brinner för. Däremellan finns avsnitt där Marie möter sin sidekick Anna Moore för att prata innerligt om aktuella saker eller ge varandra utmaningar som lyssnarna också kan hänga med på. Det blir även inslag av "spaning eller aning" – riktiga djupdykningar i utvalda frågor.
RSS Feed
2017
March
February
January


2016
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: 2016
Jul 7, 2016

Det är sommar och då behövs lite ledighet, även för mina gäster. Så nu delar jag med mig av mina reflektioner i några krönikor jag skrivit på mötesbranschen.se det senaste halvåret.

 

Jun 30, 2016

Marie W Schjölin möter Anders Tibbling, den digitala framgångsmaskinen som är önskad tillbaka av er som lyssnar. Anders svarar på era funderingar, ger viktiga tips och reder ut begreppen kring tunga frågor som: Hur avgörs ranking på Google? Köpa länkar eller inte? Kan jag tjäna pengar på en domän? Varför behövs sökoptimering och hur kan det öka min omsättning?

 www.anderstibbling.nu

Jun 15, 2016

Marie W Schjölin möter Ulrika Lingslunde som driver Häxan & Fyren och hjälper dig att kvalitetssäkra dina möten och göra mötesstrategin hållbar över tid. Varje möte ska ge effekt, annars: tänk om! Men hur kvalitetssäkrar man möten? Vad kännetecknar ett effektfullt möte? Vilka delar behöver finnas i en god möteskultur och vad kan aktivt lyssnande i möten ge?

www.hxf.se

Jun 10, 2016

Marie W Schjölin möter omvärldsanalytikern och strategen Ingela Stenson, en av Sveriges vassaste trendspanare inom mat och livsstil. Vad är mat i idag? Måste vi äta insekter i framtiden för att maten ska räcka? Vilka livsstilsförändringar kommer vara nödvändiga för hållbar miljö? Hur står det till med dagens hälsostress? Och vad prioriterar vi när vi väljer våra bostäder i framtiden?

Jun 3, 2016

Marie W Schjölin möter Alexandra Moore, civilekonomen och arkitekten SIR/MSA som driver ett koncept- och arkitektföretag som utvecklar människor, platser och lokaler. Alexandra är bron mellan ledning och designprocess. Hon synkar smart teknik och ledarskap för att utveckla människor och miljöer med ett holistiskt synsätt. Hur stor betydelse har arbetsmiljön för arbetsförmågan? Vad blir nästa trend och vilka faktorer är med stressande i en arbetsmiljö?

www.moredesign.se

May 29, 2016

Marie W Schjölin möter Leif GF Stenberg – mannen som visar hur engagemang och resultat växer genom att vi tänker tillsammans. Leif har just skrivit boken Dialogens fyra rum som vänder sig till den som vill fördjupa sina samtal och möten. Hur flyttar vi bäst fokus från att tänka själva till att tänka tillsammans? Vad händer när vi medvetet delar in dialogen i fyra rum? Och hur mycket arbetar Leif själv medvetet för att utveckla sina egna dialoger och relationer?

May 25, 2016

Marie W Schjölin möter Anna Iwarsson igen, då hon kommer tillbaka och berättar om sin nya bok Plikt eller passion – finn din grej, uppföljaren till boken Omval. Det här är inte heller någon självhjälpsbok. Det är en metod för den som vill någonting mer, men inte riktigt kan komma på vad det är, eller hur man ska göra. Är det något fel på att göra sin plikt? Hur kan man lära sig känna passion? Måste plikt och passion vara varandras motsatser och hur kan man mäta passionshalten i allt man gör?

May 13, 2016

Marie W Schjölin möter Peter Paunovic som vill att alla ska få uppleva att försäljning är något fantastiskt. Varför är det nödvändigt sticka ut och vara lite kaxig när man gör affärer? Vad handlar försäljning om egentligen och varför är det så viktigt att komma till avslut? Vad kommer det sig att de egna drivkrafterna så viktiga som egen företagare och vilka är Peters drivkrafter?

www.novuskunskap.se

 

 

May 4, 2016

Marie W Schjölin möter Marta Karlqvist som leder PR-byrån Cohn&Wolfe utifrån drivkrafterna engagerad, resultatinriktad och snäll. Hon har en spännande bakgrund och har gjort allt från att stå i skoaffär, vara lärarvikare, plugga till inredningsarkitekt i Kalifornien, psykologistudier i Uppsala och internationell marknadsföring i London. Hon har haft flera roller inom marknadsföring och kommunikation på webbyrå och flygbolag och även hunnit med att vara byrå-VD i New York i flera år. Hur är det att driva en av Sveriges största PR-byråer? Hur är Martas ledarskap? Vad gör PR-kampanjen The Swedish Number så lyckad och vilken är Martas vision om framtidens PR-arbete?

www.cohnwolfeblogg.se

Apr 25, 2016

Marie W Schjölin möter Karin Bäcklund och Heidi Wold – två grymt duktiga kommunikatörer som tillsammans just skrivit en viktig bok. Boken ska hjälpa styrelsemedlemmar till ökad förståelse för hur de sociala kanalerna fungerar, påverkar medielandskapet och driver beteenden som har betydelse bolagets verksamhet. Hur är det egentligen med den digitala kompetensen i styrelserummen? Hur förbättrar en större digital förståelse affären? Hur fick Karin och Heidi idén till boken och hur fann de varandra som författarpar?

www.socialastyrelser.se

Apr 18, 2016

Marie W Schjölin möter Alexander Erwik som, utan fallskärm, kastade sig ut i en tuff bransch med duktiga aktörer och som han inte ens visste om han hade "skills" för. Men det blev succé och gav en lyckokänsla han inte känt på åratal. Det här är ett möte om att bli sedd som gäst, om viral spridning som specialitet, om Alexanders egen drömfest, att vara lojal och om mod att våga välja att leva ett helt istället för ett halvt liv.

Apr 15, 2016

Marie W Schjölin möter Lukas Ohlsson som bedriver PR- och kommunikationsarbete mot Sverige från München i Tyskland. Hur är det att kommunicera med geografiskt avstånd till konsumenterna? Vad skiljer varumärkesarbetet i en startup-miljö jämfört med en större organisation? Hur viktiga är de sociala mediekanalerna och vilka utmaningar finns med digital annonsering?

www.cuponation.se

Apr 4, 2016

Marie W Schjölin möter My Söderholm, som främst jobbat med tv, events och digitala medier. Idag driver hon sociala medier-byrån Socialminds som hjälper uppdragsgivare som SVT (Melodifestivalen & Eurovision Song Contest), Burger King och Warner Music hela vägen från strategiska frågor till kreativ aktivering samt löpande produktion av text, foto och film. Vad ska man tänka på i sin användning av sociala medier, både som organisation och privatperson? Ska man bli vän med en kund? Varför är det viktigt att bunkra? Vilka är tecknen på att sociala medier blivit en negativ stress och hur kommer vi använda sociala medier i framtiden?

Mar 24, 2016

Marie W Schjölin möter Carina Agdelius, före detta sjuksköterskan inom cancervården som arbetade dygnet runt. Med längtan att skapa något eget med händerna och mentalt startade hon sin nya karriär inom estetiken. Carina har en fin skönhetsfilosofi som grundas på glädje, självkänsla och livskvalitet. Det genomsyrar arbetet och kundbemötandet på de egna klinikerna som hon byggt upp. Det här är ett möte om yta, djup och entreprenörskap.

Mar 17, 2016

Marie W Schjölin möter Ulrika Nybäck – föreläsaren och Storytellingexperten som på ett inspirerande sätt kan prata om berättande, förändring och det digitala landskapet. Vad är Storytelling? Ulrika har svaren på frågor som: Hur blir berättelsen trovärdig? Hur når man fram genom bruset? Hur bygger man en fängslande berättelse? Vad ska man inte berätta om och vilka är de vanligaste misstagen i Storytelling? 

www.ulrikanyback.se

Mar 11, 2016

Marie W Schjölin möter Karin Tydén som framgångsrikt hittat sitt eget unika sätt att öppna en ny värld för sina klienter, som beskriver att det är som att uppgradera sitt operativsystem. Karin använder hypnos, hypnoterapi och transformativ coaching. Vi reder ut begreppen och sticker hål på myter. När är hypnos lämpligt? Vågar man titta Karin i ögonen eller kan hon börja hypnotisera då? Är man medveten om vad som händer när man är i hypnos? Och hur är det med kontrollen...?

 

Mar 1, 2016

Marie W Schjölin möter Johanna Bjurström – en hälsohero som gärna delar med sig. Johannas egen dröm som elitidrottare krossades i tidig ålder. Kunde det förhindrats om hon fått hjälp av någon med all den erfarenhet och kunskap hon har byggt upp idag? Johanna har arbetat fram ett helhetskoncept som hon utbildar och coachar i för ett piggare och friskare liv. Men hon tror inte på universallösningar, hennes 10 nycklar hjälper alla på individuell nivå.

Feb 24, 2016

Marie W Schjölin möter Carola Hällgren Franson, socionomen som lämnade förorten och arbetet med ungdomar på glid för att istället arbeta med utveckling av vuxna, främst ledare. Mötet handlar om förnuft och känsla med utgångspunkt från analysverktyget IPU EQ, som mäter och visar på styrkan hos vår emotionella intelligens. Hur kan man använda känslorna mer intelligent? Går förmågan att träna upp och hur kan den mätas?

Feb 17, 2016

Marie W Schjölin möter Tina Tornell, ekonom med 20 års erfarenhet från finansbranschen inom försäljning, utbildning och projektledning. Tina brinner för att människor ska förstå varandra och sig själva på djupet och har sett hur det underlättar alla relationer. Mötet handlar om det verktyg för självinsikt, utveckling, och förståelse för andra som Tina själv kom i kontakt med för över 15 år sedan. Verktyget beskriver nio olika grundstrategier som vi alla kan känna igen delar av trots att vi under större delen av våra liv mest använder en strategi. Att vi är fästa vid just den strategin begränsar ibland våra valmöjligheter och vårt sätt att uppfatta tillvaron.

Feb 10, 2016

Marie W Schjölin möter Astrid Gauffin igen. Hon är önskad tillbaka av er som lyssnar. I det här mötet utforskar vi de olika psykologiska tillstånd man går igenom vid förändring, kris eller förnyelse. Förändringens fyra rum är det verktyg Astrid använder i sitt arbete med individer och grupper. Vad finns i de olika rummen? Vad upplevs där? Hur kommer man vidare och vad händer om individerna i en arbetsgrupp befinner sig i olika rum?

Jan 29, 2016

Marie W Schjölin möter Ola Johansson som regelbundet reser till Lesbos i Grekland för att hjälpa människor på flykt. Vad fick Ola att efter decennier av kommersiellt arbete i sin egen designbyrå, välja att bli volontär? Hur går det till i lägret, som är flyktingarnas första kontakt med Europa? Vilka känslor och berättelser bär de på? Ola ger oss sin bild av verkligheten. En bild som inte alltid är så tydlig i våra svenska medier.

Jan 22, 2016

Marie W Schjölin möter Anna Iwarsson som får kalla kårar av självhjälpsböcker. Hur tar man nya tag i livet och karriären? Finns det samband mellan välmående och kontroll över sin situation? Är det skillnad på att vilja väl och göra gott? Och kan ett omval resultera i att man är kvar där man är? Ett samtal kring Annas första bok OMVAL, som inspirerar till att träna dig i din omprövningsförmåga.

www.annaiwarsson.se

Jan 15, 2016

Marie W Schjölin möter Thommy Ottinger från SEO-byrån Bråth, som är snabbast växande i Sverige. Thommy berättar om byråns och sina personliga upplevelser av 6 timmars arbetsdag. Vad är det de skalar bort under arbetsdagarna? Hur social hinner man vara med sina kollegor i all effektivitet? Och hur är det att få tid över så man kan ta upp en gammal hobby igen?

www.brath.se

Jan 4, 2016

Marie W Schjölin möter Sophie Andersson och reder ut begreppen biståndsarbete och CSR. I sitt yrke bidrar hon till människans möjlighet att hävda sina rättigheter. Hur kan en arbetsdag se ut för Sophie? Går det att mäta och se konkreta resultat av biståndsarbete? Det var inte självklart för henne att välja den vägen från början, så vad fick henne att hamna där?

1