Info

Innerligt – Om ledarskap, kommunikation och livet

En podd om ledarskap, kommunikation och om livet i stort. Marie W Schjölin möter gäster som kan och vill prata innerligt om ett ämne, en fråga, idé, filosofi eller eller ett tema de verkligen brinner för. Däremellan finns avsnitt där Marie möter sin sidekick Anna Moore för att prata innerligt om aktuella saker eller ge varandra utmaningar som lyssnarna också kan hänga med på. Det blir även inslag av "spaning eller aning" – riktiga djupdykningar i utvalda frågor.
RSS Feed
2017
March
February
January


2016
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: December, 2015
Dec 30, 2015

Marie W Schjölin möter Pernilla Alm som följer både sin dröm och sin övertygelse när hon väcker känslor genom det skriva ordet. Vilken av rollerna – bloggerska, skribent, romanförfattare eller privatperson på sociala media – identifierar sig Pernilla mest med? Och hur kom det sig att ett av hennes blogginlägg blev delat över 150.000 gånger?

Dec 22, 2015

Marie W Schjölin möter Vivi Linde i ett samtal om rädslor och intuition, två inneboende verktyg som vi tjänar på att utveckla. Vivi berättar om sin väg, sina insikter och sitt livsarbete. Vad är intuition egentligen, behöver den gå emot logiken och hur kan man utveckla den? Och vilket är det bästa sättet att lyssna på sina rädslor?

Dec 18, 2015

Marie W Schjölin möter Susanna Carlhem som arbetar med mellanmänsklig kommunikation i stor variation. En viktig pusselbit var när hon själv utbildade sig till handledare i sorgbearbetning. Susanna förklarar vilka olika sorger vi kan möta i livet, vad som bestämmer hur stor en sorg får vara, hur man kan bemöta andras sorg men framför allt sin egen.

Dec 11, 2015

Marie W Schjölin möter Monika Wiklund i ett samtal om värderingar och värderingsarbete. Varför är det viktigt att veta vilka värderingar man har? Hur går ett genomtänkt värderingsarbete till? Monika har erfarenheter från såväl näringslivet som Bryssel och Rosenbad. I sina roller som HR-partner, rekryterare och rådgivare till företagsledare är värderingar en viktig grundsten.

Dec 7, 2015

Marie W Schjölin möter Maria Lagerstedt. Mitt i livet kom ett besked som fick allt att stanna upp. I dag hjälper hon andra att komma vidare i sitt kaos och se det positiva framför det negativa. I rollen som ledarskapskonsult kombinerar hon sina kunskaper om människans tankemönster och värderingar med positiv psykologi och egna livserfarenheter. Maria berättar om hur våra frågeställningar skapar vår verklighet.

1