Info

Innerligt – Om ledarskap, kommunikation och livet

En podd om ledarskap, kommunikation och om livet i stort. Marie W Schjölin möter gäster som kan och vill prata innerligt om ett ämne, en fråga, idé, filosofi eller eller ett tema de verkligen brinner för. Däremellan finns avsnitt där Marie möter sin sidekick Anna Moore för att prata innerligt om aktuella saker eller ge varandra utmaningar som lyssnarna också kan hänga med på. Det blir även inslag av "spaning eller aning" – riktiga djupdykningar i utvalda frågor.
RSS Feed
2017
March
February
January


2016
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: 2015
Dec 30, 2015

Marie W Schjölin möter Pernilla Alm som följer både sin dröm och sin övertygelse när hon väcker känslor genom det skriva ordet. Vilken av rollerna – bloggerska, skribent, romanförfattare eller privatperson på sociala media – identifierar sig Pernilla mest med? Och hur kom det sig att ett av hennes blogginlägg blev delat över 150.000 gånger?

Dec 22, 2015

Marie W Schjölin möter Vivi Linde i ett samtal om rädslor och intuition, två inneboende verktyg som vi tjänar på att utveckla. Vivi berättar om sin väg, sina insikter och sitt livsarbete. Vad är intuition egentligen, behöver den gå emot logiken och hur kan man utveckla den? Och vilket är det bästa sättet att lyssna på sina rädslor?

Dec 18, 2015

Marie W Schjölin möter Susanna Carlhem som arbetar med mellanmänsklig kommunikation i stor variation. En viktig pusselbit var när hon själv utbildade sig till handledare i sorgbearbetning. Susanna förklarar vilka olika sorger vi kan möta i livet, vad som bestämmer hur stor en sorg får vara, hur man kan bemöta andras sorg men framför allt sin egen.

Dec 11, 2015

Marie W Schjölin möter Monika Wiklund i ett samtal om värderingar och värderingsarbete. Varför är det viktigt att veta vilka värderingar man har? Hur går ett genomtänkt värderingsarbete till? Monika har erfarenheter från såväl näringslivet som Bryssel och Rosenbad. I sina roller som HR-partner, rekryterare och rådgivare till företagsledare är värderingar en viktig grundsten.

Dec 7, 2015

Marie W Schjölin möter Maria Lagerstedt. Mitt i livet kom ett besked som fick allt att stanna upp. I dag hjälper hon andra att komma vidare i sitt kaos och se det positiva framför det negativa. I rollen som ledarskapskonsult kombinerar hon sina kunskaper om människans tankemönster och värderingar med positiv psykologi och egna livserfarenheter. Maria berättar om hur våra frågeställningar skapar vår verklighet.

Nov 26, 2015

Marie W Schjölin möter Mårten Angner – användbarhetsexperten med designbakgrund, som hjälper företag att göra bättre affärer på nätet. Mårten har en nyfikenhet som ger djup insikt i vad som händer i användarna vid beslutssituationer. Han delar med sig av sina unika metoder, erfarenheter från branschen och sitt sätt att se på ledarskap.

Nov 19, 2015

Marie W Schjölin möter Marie Ryd som med hjälp av sin forskarutbildning kombinerar kunskaper om hjärnans mjukvara med att facilitera transformerande processer för såväl individer som grupper och företag. Hon är grundare och chefredaktör för tidskriften Holone, där redaktionen följer och på ett lättillgängligt vis sprider den senaste forskningen inom neuroscience.

Nov 7, 2015

I det här avsnittet får vi möta Mia Holm igen och följa med ut på hästgården i en workshop där deltagarna kommer att få använda hästarna som lärare. Kanske får de möta den där platsen av livskraft inuti sig själva...

www.thehorsecall.se

Oct 14, 2015

Marie W Schjölin möter Mia Holm som arbetar med ett innovativt tillvägagångssätt inom personlig utveckling. I Mias workshops får individer och grupper möta hästar som lärare och bli speglade av deras visdom. Är du redo att möta den platsen inom dig och att vara i den kraften?

 

Oct 5, 2015

Marie W Schjölin möter ännu en gång Cornelia Eneroth, som är önskad tillbaka av lyssnarna. Denna gång handlar mötet om uppskjutandets psykologi. Vi är alla mer eller mindre benägna att förhala deadlines. Men så finns det de som ständigt skjuter upp och sätter det i system. Många gånger blir även omgivningen drabbad. Vad kan orsakerna vara och hur kan man bryta mönstret?

Oct 1, 2015

Marie W Schjölin möter Anna-Lena Ahlström som bara inte kunde göra annat än att lämna tryggheten och yrkesidentiteten för att följa sin passion till fotografering, en talang hon först inte visste att hon hade. Och det visade sig ge fina resultat. Kanske har vi alla vilande förmågor som vi ännu inte kommit underfund med?

Sep 9, 2015

Marie W Schjölin möter den digitala framgångsmaskinen Anders Tibbling som berättar om sin okonventionella yrkesväg. Med vässad intuition, genom att följa sina känslor och rikta energin rätt har han byggt upp något större än han någonsin kunde förutse.

Aug 28, 2015

Marie W Schjölin möter Niklas Lindroth som efter 20 år som copywriter just debuterat som författare. Är det skillnad mellan Niklas olika roller och sätt att skriva? Och om han måste välja, blir det de köpta eller de egna orden? Niklas delar också med sig av ett tips som alla som är nyfikna på skrivandet kan prova.

Aug 21, 2015

Marie W Schjölin möter Pelle Tornell – affärsmannen som blev trollkarl. Med en unik kombination av erfarenhet från Kinneviks innersta rum, via en framgångsrik karriär som entreprenör i näringslivet och forskning i psykologiska beslutsprocesser vill ha få alla att ta bättre beslut. Lyssna på vad Pelle själv tycker är de svåraste besluten. Och hur läser han tankar och förutser andras val?

Aug 3, 2015

Marie W Schjölin möter PR- och artistcoachen Anna Moore som framgångsrikt får andra att nå sina mål. Hon berättar öppenhjärtigt om sin bakgrund och vi får dessutom, som första forum, ta del av en hemlighet.

Jul 6, 2015

Det här är ett annorlunda avsnitt, som lyssnarna har önskat. Marie W Schjölin och gästbloggarna Susanna Carlhem och Eva Bernhardtson läser några av sina utvalda inlägg.

Jun 26, 2015

Marie W Schjölin möter varumärkesstrategen Andreas Collin. Är det viktigt att vi upplever värdegrunden i ett varumärke? Vad skiljer verkligt framgångsrika varumärken från de som inte är det och hur kan en värdegrundsbaserad varumärkesprocess gå till?

Jun 21, 2015

Marie W Schjölin möter Louise Palmstierna som beskriver skillnaden mellan att mötas och att träffas. Hon revolterar mot Power Point-festivaler och uppmuntrar istället berättande i symboler och metaforer. Och att våga prata om det man inte hade tänkt prata om.

Jun 12, 2015

Marie W Schjölin möter tidigare PR-konsulten Mia Reynolds som för första gången berättar om utbrändheten och den fyra år långa och tuffa vägen tillbaka till ett normalt fungerande liv.

Jun 5, 2015

Marie W Schjölin möter karriärrådgivaren Astrid Gauffin för att ta reda på vad karriär är. Handlar det bara jobb eller kan det beskriva livet i stort? Varför slutar vi drömma eller ibland glömmer bort vad vi vill och vad vi kan?

May 31, 2015

Marie W Schjölin möter Susanna Carlhem och reflekterar över vad de gör tillsammans egentligen när de levererar som bäst och skapar nycklar till kommunikation.

May 26, 2015

Marie W Schjölin möter Rita Axelsson Florio som pratar innerligt om det hälsodrivande ledarskapet och vikten av att ha en strategi för hälsa. Såväl på personnivå som på organisationsnivå.

May 18, 2015
En podd om ledarskap och kommunikation – två områden som i Marie W Schjölins verksamhet mer och mer flätas samman och som den person hon möter kan och vill prata innerligt om.
 
Gäst i avsnittet: Eva Bernhardtson
May 11, 2015

En podd om ledarskap och kommunikation – två områden som i Marie W Schjölins verksamhet mer och mer flätas samman och som den person hon möter kan och vill prata innerligt om.

Gäst i avsnittet: Karin Otterbjörk

May 4, 2015

 

En podd om ledarskap och kommunikation – två verksamhetsområden som i Marie W Schjölins verksamhet mer och mer flätas samman och som den person hon möter kan och vill prata innerligt om.

Gäst i avsnittet: Cornelia Eneroth

1 2 Next »